Мине, не мине време и публичното пространство се разтриса от поредния „светски” скандал – храна за душата за голяма част от обществото. „Ексклузивно”, „ШОК”, „Само в….” действат като куршум в жадното за клюки и чуждо нещастие българско съзнание.

Изведнъж проблеми като лоша инфраструктура, ниски заплати и пенсии, шофьори-убийци леко минават на заден план, за да може така, лежерно и махленската да си поцъкаме и повайкаме.
Застигна ме и мен новината за изневерите на Александра Богданска и срива й в 3a_6nhwt7отношенията с Лудия репортер Даниел Петканов. Всичко това, докато се занимавам с тримесечното си бебе и съм донякъде в медийно затъмнение. Но някъде там, между поредния памперс, хранения и опити за хващане на играчки, попаднах аз в социалната мрежа на тази сага. Викам си – това име ми е познато. После се сещам, че скоро бях гледала снимки на въпросното момиче, което се беше снимало с новата медийна звезда – италианецът Джанлука Ваки (и него го знам, явно не съм толкова назад!).  Този Даниел грам нищо не ми говори, със същия успех можеше да е Иван, Димитър или Георги. Вниманието ми обаче е насочено към друго – колко трябва да си „мъж”, за да се жалваш във Фейсбук, че гаджето ти е изневерило? Под въпрос – и на кого изобщо му пука за този латиноамерикански сериал, в който Леонсио страда, че любимата му явно не я свърта на едно място.  Изненадана бях не от сензацията, която повтаря история, стара като света, абсолютно клише особено в България, колкото от това колко много хора явно нямат работа и са решили да си хейтват свободно на профила на момичето. Категоризации като „Курва” се раздават с лека ръка най-вероятно от същите тези мъже, които до вчера са щракали нейни снимки и са си казвали „Баси готиното маце”.funny-break-up-memes-14

Или от такива, които намират изневярата за нещо нормално. Епитетите се леят и от женската аудитория, понеже много ни бива да си злорадстваме. Убедена съм, че сред тези дами има такива, които гледайки фотосите на Александра Богданска си мечтаят да „постнат” същите снимки от екзотични места и бляскави партита. Гризе ги и любопитството „Абе какво яде тва момиче, май има и силикон”. Сигурно и сред тях има хубавици, които са попадали в подобна ситуация, но им е спестен публичният линч.
Сексът продава, парите са движеща сила, годината е 2016, мястото е България. Или пък което и да е друго по света. Защото навсякъде хората си умират да сочат с пръст и да обсъждат живота на другите, оплаквайки се колко е скучен техният. Българите не правят изключение, даже се осъвършенстват в тази посока, тренирайки върху снимките на Николети, Златки и други.

П.С. Текстът не е продиктуван от женска солидарност, ако някой ще ме обвини в това. Просто ми остана свободно време преди да простра прането.

Leave a Response

share on: