„Толкова е просто да бъдеш щастлив, но е твърде трудно, за да бъде толкова просто“. Това е цитат от един не толкова известен филм, на който дори името му е трудно за произнасяне. Но все пак има толкова истина в него.

Всъщност няма причина животът да не е хубав, а същевременно можем да се сетим за хиляди. И все пак тази статия е за това как да го направим прекрасен и да усещаме щастие. Въпреки това, няколко цитата не са достатъчни, за да останем положително настроени. Трудно е да контролираш лошите мисли, когато завладеят ума, сломяват сърцето и душата. Какъв е изходът? Просто, когато негативна мисъл изскочи в главата ти, си спомни, че всичко е наред и веднага потърси нещо, което да те зарадва. Ето и съветите, които ще те накарат да се чувстваш добре и да контролираш положителните и отрицателни емоции в живота си:girl-828607_960_720#1 Прави си 30-40 мин. разходки всеки ден. Докато вървиш, се усмихвай. Това е страхотен анти депресант. Личен съвет: Пусни си любимата музика, която да те вдъхнови и зареди с положителни емоции.
#2 Стой поне 10 минути на ден в мълчание. Това е нещо като мини медитация. Вярваш или не: но ти имаш решение за всеки проблем, просто трябва да го потърсиш в себе си. Така че, следващия път, когато възникне проблем, го обсъди първо с теб самия.
#3 Яж повече плодове и зеленчуци. Здравото тяло води до здрав ум.
#4 Пий зелен чай и много вода. Водата и зеленият чай правят кожата ти сияйна, а и помагат на сърцето.
#5 Всеки ден се опитай да помогнеш поне на трима човека да се усмихнат. Щастието е заразно, ето защо заразявай колкото се може повече хора с усмивки!
#6 Не хаби скъпоценната си енергия в клюки, негативни разговори, минали случки или неща, които са извън контрола ти. Вместо това инвестирай енергията си в сегашният момент и го направи щастлив.
#7 Животът не винаги е справедлив, но все пак е добър и хубав. Бъди оптимист. hippie-932791_960_720#8 Животът е твърде кратък, за да го губиш в това да мразиш някого. Прощавай всичко, защото прошката е черта на силните хора.
#9 Примири се с миналото си, за да не разваля бъдещето ти. Не можеш да го промениш, но определено можеш да въздействаш на бъдещето си. Каквото било, било, но това, което може да ти се случи е изцяло в ръцете ти. Така че, се фокусирай в опознаването на нови неща.
#10 Никой не може да контролира щастието ти освен ти! Твоят живот,твоите правила. Поеми контрола и покажи на всички, че никой не може да ти попречи, освен ако ти не позволиш!
#11 Помагай на тези, които имат нужда. Бъди „Даващ“, не „Взимащ“!
#12 Времето наистина лекува всичко! Понякога просто трябва да седнеш и да се отпуснеш. Направил си каквото е нужно, нека времето свърши останалото.
#13 Няма значение дали ситуацията е лоша или добра, тя ще се промени! Промяна е законът на природата. Така че бъди готов за всякакви промени в живота си.
#14 Всяка вечер, преди да заспиш, благодари за всичко, което си постигнал през деня.

Прочети още: 12 цитата на Буда, които правят живота по-лесен