Далай Лама, казва: „Щастието не е нещо, готово. То идва от собствените ни действия“

Една от най-честите грешки, които правят хората е да се опитват да го намерят извън себе си. Мислим си, че с подходящите дрехи, с идеалния партньор до себе си, прекрасната къща или други неща, ще бъдем най-сетне щастливи. Но щастието е в нас самите. Ето 6 лоши навика, които ни карат да се чувстваме нещастни. Ако припознаете себе си дори и в един от тях спрете, за да сте щастливи.

Прекалена критичност

Твърде критични към себе си или другите. Често когато сме нещастни с поведението си правим така, че хората около нас да се почувстват по същия начин. Критиката към самите нас също е негативен навик, който влияе на това да се чувстваме добре. Трябва да осъзнаем, че всички правим грешки и да продължим напред. Да ценим хубавите неща и да изразходваме енергията си за тях.

Пристрастяване към негативни дейности

Умереността е от ключово значение. Понякога се вглъбяваме в действия, които си мислим, че ни карат да се чувстваме добре и си внушаваме, че ни носят щастие и в момента, в който не ги получим настроението ни е помрачено. Не трябва да позволяваме определен вид, забавление или навик да се превръща в център на живота и щастието ни.

Връщане към миналотоScreenshot_1

Миналото е едно от нещата, които най-трудно се преодоляват и забравят. Фокусирането към минали грешки или събития е едно от най- пагубните неща, които пречат на щастието ни. Всичко, което се случва е урок, от който трябва да се поучим, да вземем най-доброто от всяка негативна ситуация и да продължим напред. Нека миналото остане зад нас.

Тревожност

Тревожността е злоупотреба с въображението. Неприятно чувство на безпокойство, опасение, преживяване за надвиснала заплаха. Често тя е част от инстинкта ни за самосъхранение. Когато ѝ се поддадем спираме да виждаме хубавите неща и възможностите, които ни предоставя всеки ден.

Страх

Мотивацията е страхотно нещо, но не и ако е основана на страх. Не трябва да му позволяваме да контролира действията ни, защото така е много по-вероятно да допуснем грешки и да изпуснем възможности от прибързани действия. Нека любовта ни мотивира.

Клюки и оплаквания

Когато клюкарстваме и изразяваме негативното си мнение за други хора, това са признаци, че не сме щастливи. Постоянното оплакване без да търсим решения на проблемите и неприятностите са символ на отчаяние. А става ли ни по-добре след като спрем да мърморим?