This post is also available in: English (Английски)

През последните 5 години сме свидетели на значителни промени в начина на живот на хората. Все повече и повече от нас, бягат от корпоративния свят и стартират свой бизнес или стават фрилансъри. Но защо това се превръща в такава тенденция?

Пътят на пробуждането
Голяма част от корпоративния свят все още не разбира живота на хората на свободна практика и ги мисли за някакви хипита, които просто вярват в по-добро утре, изпълнено с любов и мир. Те не ги приемат сериозно. Не е ли обаче това, което всяко човешко същество наистина желае, да може да има изобилие от сигурност, утеха и щастие? Замислите се за всички онези хора, които всяка сутрин се събуждат в 7 и отиват в офиса. Пият кафе и започват да си мислят за обедната почивка. Връщат се и чакат часовника да превърти стрелките си до 5 часа, за да могат да се приберат отново вкъщи.

Животът на голяма част от тези хора е безкраен график от постоянно повтарящи се задачи и мечти за ваканцията, с която ще избягат от монотония си свят.

И тогава нещо се случва и някои от тях разбират, че животът не е безкрайно влакче. Започват да виждат нещата по различен начин. Животът може да бъде нещо повече от просто работа и печелене на пари.

Раждането на хората от новото време
Новата епоха се ражда, за да трансформира света и да го превърне в по-добро място. Всички хора, които бягат от корпоративния свят, искат да направят живота си лична утопия. Това е дълбокото желание да имат духовно изобилие в тяхната реалност, да създадат удобна стабилност, връзка със себе си и спокойствие. Тези хора превръщат мечтите си в реалност. Умът и духът им се събуждат. Те искат да обединят обществото чрез разбиране, състрадание и любов. Тези хора са строителите на новия начин на живот и работа.

Новата работна среда
Повечето фрилансъри избират да прегърнат мечтата си и да бъдат промяната в света, да вършат работата си с дълбока страст и всеотдайност. Правейки това, което им носи щастие. Това е пробуждането на духа. Забележете, откъде искат да работят всички фрилансъри. В спокойна обстановка, някъде извън затворени помещения, близо до природата. Не е изненада, че най-предпочитаните страни за фрилансърите са Индонезия, Малайзия или Тайланд. Те са богати на духовна и позитивна енергия, която помага на творчеството и вдъхновява душата им.

Фрилансърите са тези, които се събуждат за себе си и за тяхната цел в живота. Техният дух е свободен и вижда света по различен начин. Те са новият тип хора, които проповядват любов, свобода и отдаденост. Имат способността да дадат на големите компании вдъхновяващата съставка, която може да доведе не само до успех, но и до промяна на живота на всички нас.