This post is also available in: English (Английски)

Няма друга толкова вълнуваща емоция като момента, в който тръгваш за някъде. Особено когато полетът ти е рано сутринта и целият град спи потънал във временна забрава.

Навън е тихо и тъмно, а светлините на светофарите сякаш никога не са светели толкова ярко. Докато се разминават един след друг, а таксито изминава всеки километър до летището усещаш как мислите от вчера изчезват дишането се нормализира сърцето ти бие някак спокойно… Може би в този момент душата ти усеща, че й престои нещо ново, зареждащо.79984358На летището е като чистилище, минават хиляди мисли в главата ти от миналите дни и лека полека започват да изчезват. Душата ти е изпълнена с вълнение за новия свят, който ще откриеш след няколко часа. Всяко пътуване е прераждане, защото докато чакаш полета си убиваш нещо от себе си, което те е карало да страдаш и правиш място на новите емоции, които ще се родят в момента, в който кацнеш някъде там в един друг свят.
Пътуването е най-добрата терапия за душата.airport-generic_650x400_81468314007 В момента, в който преминеш през вратата на гейта и се качиш на автобусчето, което ще те отведе до самолета, спираш да мислиш. Тялото се освобождава от цялата тежест на мислите. Оставяш всичко зад гърба си и усещаш как се отдалечаваш от всичко, което те кара да плачеш, от неудобните моменти, от грешните решения и проблемите на ежедневието. sunrise-city-street-wallpaper-2И тихомълком изчезваш… Докато града спи, все още. И когато се събуди и колелото отново се завърти, теб няма да те има там. Градът ще се събуди изненадан,че те няма. Сам, като след бурна вечер с някой нов любовник, който е избягал тихо, докато ти спиш. Всяко пътуване е прераждане на душата, всеки нов град ти дава частичка от себе си и те зарежда с нови мисли, с нови надежди за любов.469125652И се качваш  на самолета, сядаш на седалката до прозореца и виждаш как слънцето започва да изгрява. Като с нож реже тъмното небе. Сякаш има кървяща рана срязана от първите лъчи, червено оранжеви. И излиташ, тъкмо преди да се съмне. Неусетно си се измъкнал от оковите на вчерашния ден…

За всички пътешественици, които се прераждат с всеки полет.