През декември светът празнува век от рождението на джаз иконата Франк Синатра.

Известен с прозвищата The Voice (Гласът) и Ol’ Blue Eyes (Старите сини очи). Гласът му е повече от характерен, запомнящ и вечен! На 26-ата церемония по връчване на наградите „Оскар“, Синатра печели статуетката в категорията за най-добра мъжка поддържаща роля за изпълнението си в класиката „Оттук до вечността“. За своята 60 годишна кариера великия Синатра оставя в наследство от 59 студийни албума и издава близо 300 сингли. Песни и музика, които карат душата да танцува, а въображението да рисува един идеален свят, в който царува щастието. Той е вдъхновяващ, упокояващ, вълнуващ … пленителен.Relaxed-Sinatra-with-pleated-trousers-dark-hat-and-beltАмериканец, но с италиански произход, което може би обяснява неповторимото му присъствие на сцената. Той е от хората, които правят история, стил в музиката и оставят толкова дълбока следа в света, че тя няма как да умре. Подражават му мнозина, но малко успяват да предадат на публиката неговото излъчване. Единственият съвременен артист, който успява да се доближи до очарованието му е Michael Bubble, наричан от много „Новият Синатра“.
Тази година целият свят отбелязва юбилеят на великата Легенда. Нашата страна също ще има възможност да стане част от тържествата с концертът организиран от Националният дворец на културата – „100 години Синатра“. На 5 ноември в зала 3 на НДК ще имаме възможност да се потопим в духа на джаза и творчеството на Франк Синатра, благодарение на джазмена Васил Петров.12065833_1655451524710929_2167591092575190740_nЧесто наричан “българският Франк Синатра” с мелодичния си богат баритон, техническо майсторство и емоционална дълбочина, Той ще изпълни интерпретации на любими песни, като The Shadow Of Your Smile, суинг хитове като Fly Me To The Moon, New York, N.Y., боса нова The Girl From Ipanema и други емблематични заглавия. Всичко това ще бъде преплетено с интересни и малко познати факти от живота на легендарния „Глас“. Това е концерт, който ще напомня за спектаклите на The Rat Pack в Лас Вегас през 60-те и за легендарното шоу A Man And His Music на Синатра с Жубим. Освен песните шоуто ще включва мултимедийни ефекти, степ и джаз танци.

“Това не е типичен концерт, а спектакъл, който съдържа редица популярни и не толкова популярни песни от репертоара на Синатра, обхващащи всички периоди и звукозаписи от студия, през които е преминал, като специалистите сочат, че най-добрият от тях е т. нар. “capitol years”, обхващащ края на 50-те и началото на 60-те години на миналия век”, разказа Васил Петров.

Нямаме търпение да се принесем в света на Франк Синатра. Очаквайте репортажи от самия концерт на facebook страницата ни: SocialBee.bg