В следващите редове ще прочетете една вкусна история за човека, който е „виновен“ за приготвянето на най-яките бургери у нас. Сигурно ще си кажете – какво пък толкова, всеки може да прави бургери.

Продължавайте да четете, за да се убедите, че не е точно така.
Тук не става въпрос за просто някакъв вид сандвич, с какво да е хлебче и с месо от близкия супер маркет, а за бургер, създаден да задоволи всеки вкусов рецептор. Ако имаше рай на храната, тези бургери щяха да са ангелите в него!The Double Trouble

Няма да ви измъчвам повече, а веднага ви представям Кирил Бояджиев, и не, той не е просто готвач, той е главният готвач на най-вкусните бургери у нас. Пътувал много по света и прекарал известно време в Англия. Там работи в един от най-известните ресторанти, които предлагат отлично месно меню. Кирил научава всичко за обработката на месото, неговите качества, как да го приготвя, така че да се топи в устата, а да не бъде жилаво и безвкусно. Там той разбира тайната как да приготви най-вкусното месо за бургер. Толкова много му 11351255_289543417836138_3536334831417686106_nхаресва идеята да приготвя бургери, които са създадени за истинските ценители на качественото месо и вкус, че от тук нататък знае с какво иска да се занимава.
Връща се в България, когато в София тъкмо отваря врати първият ресторант за бургери у нас Boom! Burgers. Веднага си пожелава някой ден да работи там и когато желанието на човек е толкова силно, то се сбъдва. Днес Кирил е главният готвач на Boom! Burgers и измисля всяка седмица по един нов бургер, който няма как да си поръчате от менюто. Това е специалитетът на седмицата и може да го опитате само в сряда.
Кирил определя себе си, като готвач, който не обича да готви, но не го разбирайте погрешно, той обожава храната и най-вече обожава да измисля нови рецепти. Както сам казва:

„Обичам бургерите и смятам, че аз „пиша“ новата бургер история!“

И така да се върнем към технологията на бургерите, които приготвя Кирил. Едно от най-важните неща е месото. За приготвянето на бургерите на Boom! Burgers той използва само качествено месо от Ирландия. Каймата за приготвянето на бургер кюфтето е от най-хубавото месо. То не е жилаво, не е и сухо. Толкова сочно, че не може да се сравнява с никое друго на българския пазар. Месото е охладено, никога не е било замразявано.

IMG_6243Перфектният му вкус се дължи не само от начина му на приготвяне, но и на така нареченото „мокро зреене“ на месото. Има няколко варианта за приготвянето на кюфтето за съвършения бургер: на дървени въглища, на скара и на плоча. Когато се приготвя на плоча, то се запечатва и запазва в себе си всичките си сокове, което го прави сочно и много вкусно. Температурата на печене е най-важното, като традиционно месото за истинския бургер трябва да бъде средно изпечено.

„Месото, с което е работя е само от женски крави, не изпозвам от мъжки….“ (шегува се)

Boom! бургерите, които приготвя Кирил, са направени от висококачествени продукти, внос най-вече от Англия. Чедърът, който използват е английски. Сосовете, горчицата и хлебчетата брьош, които са леко сладки, са толкова вкусни, че едва ли ще опитате нещо подобно на вкус, в друг ресторант в София. Boom! Burgers е мястото, където е опитате първокласно телешко месо, приготвено по възможно най-добрия начин.
След като се запознахте с човекът, който стои зад най-яките бургери у нас, не може да не сте изкушени да ги опитате. Моят съвет е да съчетаете бургера си с шейк „Орео“, почти толкова вкусен е колкото и самия бургер.