В природата на човека е да търси новото, да си доставя удоволствие, а един от най-добрите начини е чрез вкусна храна, поднесена по специален начин.

Колкото и да обичаме домашния уют, винаги ни влече да открием ресторант, който може да наречем „наше местенце”. Подобна находка е едно от сравнително новите заведения в центъра на София – Ми6-Маш – kitchen by Catch’ A maK. Привлича като магнит още с надникване от вратата – вътре си е уютно като вкъщи, но с няколко идеи по-добре откъм интериорни решения. Обаче това, което ни отвежда на ул. „Парчевич 52” е обновеното меню – още по-вкусно, нестандартно и създадено с изцяло авторски рецепти. Тежката дума като импровизирано жури първо имаха най-популярните лица на авторски рецепти у нас.

„Потърсихме мнението на кулинарните блогъри у нас – създателите на най-голям брой авторски рецепти в България. За нас бе важна обективна оценка на свършената в последните месеци работа“ , сподели Станислав Лазаров – един от създателите на веригата ресторанти под кулинарната шапка на Catch’ A maK.

Сандра Алексиева от 1001 Рецепти, Ани Шакарян от Вкуснотека, Ваня Иванова от Vanilla Kitchen, Елена Петрелийска от MasterChef си „облизаха пръстите” и писаха „Отличен 6” на новото меню. А ние, честно казано, не сме изненадани, тъй като и без да сме кулинарни критици, често си позволяваме да трупаме калории в „Ми6-Маш”.1487440_732658083508180_3171527339699321556_nНовата великолепна четворка, която се оформя, е Патешко МАГРЕ, Телешки PEPER СТЕК от бон филе, филе от сьомга с Териаки и патешки сърца. Трите вида миш-маш, които представят ресторанта – класическа рецепта, рецепта на миш-маш с наденица и реден миш-маш, продължават да са фаворити и запазена марка.
Дори и да не обичате сладко, няма как да не опитате руската торта по стара семейна рецепта с карамелен крем и маскарпоне.

„ Тя е подарък от моя приятелка. Оля е рускиня, която ни научи на любимата рецепта в нейното семейство. Дал съм дума, че няма да издам рецептата, но съм благодарен, че карамеленият крем, маскарпонето и бутер блатовете правят тази торта едновременно близка до класическия десерт Наполеон и едновременно далечна от всичко, което сме опитвали досега“ разказа Жоро Матев – един от създателите на ресторанта.

Ако след всичко това изпитате сериозен глад – не се съпротивлявайте. „Ми6-Маш” ви очаква с обновеното си меню от 11 часа всеки ден на ул. „Парчевич 52”.