Лятото е създадено за мързелуване, чупки от работното място, харчене на спестени или неналични пари, приятна разсеяност и желание да обхванете всички възможни плажове и барове в рамките на регламентирания си отпуск. Трудна задача като цяло, а и трябва да си оставите нещо за следващия сезон.

Напук на типично българското мърморене, че няма къде да се ходи по Черноморието, еди си кой бар в Гърция, сещаш си се колко як беше и още подобни приказки, смятаме, че и на родна земя има къде да си пиете коктейлите, да хапвате качествена храна и да комбинирате всичко това с много смях. Представяме ви местата, подходящи за безгрижно лято, небрежни флиртове и срещи с отдавна забравени приятели.

Островът на съкровищата

Започваме лятната разходка с едно предложение, което обединява стари и млади. На 6 километра от Бургас се крие истинско съкровище – възкръсналия за нов живот остров Света Анастасия. Да, няма общо с плажен бар, но пък си е атрактивен вариант за размотаване. Хващате корабче от Морска гара (разписание и пълна информация вижте тук) и за момент си представяте, че сте поели към далечни приключения и необятни хоризонти. Стъпвайки на острова, ви посреща усмихнатия не по принуда управител Павел. Ако историята ви влече, а и да не ви, разгледайте музея, църквата, лекарната. И тук идва време за най-хубавото – сядате си на ресторанта, колебаете се между бяло вино или бира, но задължително си взимате миди по бургаски и хайвер по стара манастирска рецепта. Ако толкова много ви хареса и искате да продължите лежерната почивка, прерастваща в нощни забавления с компания или сродната ви душа – можете да си наемете апартамент или хотелска стая. Ще сте само вие, фарът и призраците през нощта. Шегуваме се.

923383_380100518770260_1785746890_n

Сляпата скарида

Или както беше казал един приятел „Скаридата в неравностойно положение”. Това заведение е разположено 10488175_730339193675685_1905956914382037303_nна плажа на къмпинг „Градина” и не претендира за звезди „Мишелин” и гурме кухня. Както и не обещава, че ще успеете на мига да си намерите места. През деня всички освирепели плажни гларуси в радиус кацат на масите и със замах си поръчват свежи салати, пиците също не са за изпускане, мидите с черупки се виждат на почти всяка табла. Интериорът, който на плажа май по-скоро е екстериор, си е типично морски –бялото гони синьото, мидички, звездички и други морски дарове се подават по ъглите. А персоналът е в моряшки униформи. Вечер всичко потъва в малки светлинки, свещи и фенерчета, а за бонус получавате и музикални вечери.Локацията е добра, ако после решите по права пясъчна линия да хванете пътя за Баш Бара и Kite Bar.

By the way

Screenshot_2Имаме си традиция с момичетата и тя е всяко лято да ходим в Лозенец, както и да ни тръшва точно там летния грип поне за един ден. Въпреки всички негативи около „Луксозенец”, с част от които донякъде бихме се съгласили, ние си имаме сантимент към това готино селце. Пълно е с живот лятото, да, стана малко по-претенциозно, но в крайна сметка вие си решавате да се впечатлявате, дразните или да се кефите на почивката си. Между другото и съвсем в реда на нещата всички пътища в Лозенец минават през „By the way”. За да не кършите пръсти вечерта, че нямате места, още през деня преди или след мохитото на плажа, си направете резервация. Обикновено пред заведението е като манифестация, всички са си много близки и атмосферата е свойска. Барманите се справят шеметно с поръчките, а ако не сте открили любимия си коктейл, доста вероятно е сега да ви огрее. Лично ние препоръчваме градината отзад, която е доста по-романтична и спокойна, но без да изпадате в дрямка.

Verano

След Лозенец ще се върнем малко назад към плаж Смокиня Юг, където е едно от любимите ни места по морето, а именно бийч бар Verano. Слънчевото място събира приятели и познати вече четири лета и очарова всички с приятелска и уютна атмосфера. Можете да пуснете котва там от сутринта, та чак до вечерта, защото там има всичко необходимо, за да се забавлявате, хапвате и пийвате на корем. Задължително трябва да си направите резервация преди да отидете, защото вероятността да няма за вас място под някой от чадърите е много голяма. Определено можем да кажем, че това е едно райско кътче, където цари спокойствие, морето е чисто и хубаво, плажът широк и хубав и винаги можете да срещнете приятни хора.

DSC_5146-2

Resto Del Verano

Това е най-новото място по нашето Черноморие, което имахме честта да посетим съвсем наскоро. Resto Del Verano (или в превод „лятна почивка“) е най-новият средиземноморски ресторант и единствен от този тип около Созопол. Сигурно се досещате от името, че има нещо общо с бар Verano и да така е. Ресторантът се намира на по-малко от 100 метра от него и е толкова приятен, че няма да ви се иска да си тръгнете от там. В менюто можете да откриете разкошни традиционни салати, поднесени по нетрадиционен начин, много морски вкусотии, които ще задоволят всеки вкус. Ние препоръчваме гръцката салата и пилето с мащерка и гарнитура печени пресни картофи, които се топят в устата. Седнете така, че да имате изглед към морето, гледката ще ви хареса много.

DSC_5126-2

Екипът на SocialBee.bg ви желае страхотно и приключенско лято. Насладете му се с всичките си сетива, пийте много коктейли, хапвайте вкусна морска храна и събирайте слънчеви лъчи. Очаквайте още летни и морски истории, съвсем скоро.