Може би не сте се замисляли, но всеки човек е носител на някакво послание, емоции, всеки има истории, които разказва и вдъхновява хората около себе си.

В ежедневието си се превръщаме в посланици на нещата, които обичаме, на работата, която работим, на мислите си и на всичко, което вълнува съзнанието ни. Има хора обаче, които са превръщат това в своя професия и не нямам предвид политическите посланици. Представяме ви професията Brand Ambassador или преведено на нашия си език – Посланик на марката.

У нас това е професия, която набира популярност и се усъвършенства последните няколко години. Това е работа мечта за много хора защото съчетава в себе си, безкрайно много емоции, пътувания, срещи с невероятни хора и посещения на страхотни места по света.
Калоян Александров е един от тези щастливци, които имат възможност да са представители на тази страхотна професия. Той е Brand Ambassador за България на третата най-голяма марка шотландско уиски в света – Grant’s.grantsКакво означава да си посланик на марката?
Първо искам да каже, че за мен е чест, да работя за тази марка и компанията, която е официалния дистрибутор на Gant’s в България. Професията ми е наистина много интересна и динамична, да си посланик на марката трябва буквално да живееш с нея. Преминал съм много обучения и знам всеки детайл от историята и живота на всички продукти от семейството на Grant’s. Работата ми е много динамична, защото всеки ден се срещам с различни хора и главното ми задължение е да предам на всеки човек, който срещна духа на Grant’s и не само. Моята основна задача е да обуча хората, които предлагат уиски каква е разликата между всеки вид, така че когато отидете на бар, барманът да ви предложи наистина вашето питие.

Разкажи ни нещо любопитно за Grant’s?
Цялата история на фамилията Grant’s е интересна и пълна с любопитни истории, затова и самото уиски е толкова вълнуващо. Едно от неща, които мен лично ме впечатляват е, че компанията, която са изградили е 100% семеен бизнес. Сегашния президент,Glen Gordon, е пето поколение наследник на компанията. Grant’s от 1957 се е продава в триъгълна бутилка.

Известно е, че дамите не си падат толкова по уискито, какво би препоръчал за тях?
Напротив има доста жени, които обичат уиски, но определено предпочитат по меките и ненатрапчиви вкусове. Разбра се има и такива, които си падат по така да се кажи по-тежкия и остър вкус. Всяко уиски си има собствен характер и всеки човек може да намери вкуса, който му допада най-добре.

Нека завършим разговора ни с едно послание от теб.
Най-важното: консумирайте умерено! Пиенето на уиски е изкуството, трябва да отворите всичките си сетива, за да усетите богатия му вкус.