This post is also available in: English (Английски)

Животът в страна като Исландия ти дава интересна гледна точка към света. Красиво място, но сурово и предизвикателно. Изисква от населението си да живее креативно, с иновативен подход към всичко. И когато става дума за водка, Reyka пое по същия път. Това е очевидно в уникалния метод на дестилация и иновативния процес. И със сигурност може да го усетите в неподражаемия вкус на вече многократно награждаваната водка Reyka.
Създадена в Боргарнес – малко село, пълно с история от времето на викингите, водка Reyka е ръчно произведена в ценни, малки партиди в първата дестилерия за водка в Исландия. Родена в земя на огън и лед, Reyka се възползва максимално от ресурсите на Исландия – използва вода, извираща от близкия гейзер, и вулканични скали като естествена филтърна система. Освен това, самата дестилерия черпи геотермална енергия от близките горещи минерални извори. Това дава на всяка капка Reyka мек вкус и кадифен финал. Калоян Александров, бранд амбасадор на марката сподели:

Подтиквани от живот на ръба на Северния полярен кръг, исландците са свикнали да разчитат само на себе си и да правят много неща собственоръчно, пренасяйки природата и собствена ни, уникална гледна точка във всичко, което правим. От находчивата употреба на вулканични скали и чиста гейзерна вода до факта, че това е единствената водка в света, която използва Картър-Хед казан за своята дестилация, водка Reyka олицетворява същността на Исландия със своя мек и неповторим вкус.

Ръчно произведена, една малка партида от 1 000 литра водка Reyka отнема около 6 часа и използва един от единствените Картър-Хед казани в света – единственият, в който се прави водка. След това този ценен алкохол се анализира от мастър дестилатора, за да се гарантира най-високото възможно качество на всяка една бутилка. Reyka дебютира в Исландия през 2005 г., когато William Grant and Sons решават да направят най-чистата и мека водка в света. Сега вкусът ѝ си е спечелил изключителна световна репутация. През 2011 г., Reyka получи трофея за водка на състезанието „International Wine and Spirits Competition“ (IWSC), а през 2013 г. златен медал от „World Spirits Competition“ в Сан Франциско.
Mногократно награждаваната исландска водка Reyka вече може да бъде открита и в България.