Що е то „Руско Муле“ и къде можем да го намери? Въпрос, който за професионалните бармани и феновете на коктейли е просто детска игра. Един от световните класически коктейли, който се характеризира с уникална свежест и определено те зарежда.

Въпреки, че е направен с руска водка, той се ражда в Америка през 50-те години на 20 век. Божествено освежаващия му вкус се дължи на миксирането на водка с джинджифилова бира и лайм. От личен опит можем да кажем за нас, че след като го опитахме тотално забравяме за клишето „Мохито“ и започваме да си пием само Руското Mуле.И това ни отвежда до първото национално преследване на най-доброто Руско Муле у нас. Главен преследвач е един от дългогодишните посланици на коктейлната култура у нас, Драго Иванов и водка Русский Стандарт. Те отправиха предизвикателство към барманите да направят перфектното Руско Муле или негова вариация.Всеки барман трябва да се подготви за неочаквана „инспекция“ от „таен“ клиент, който ще си поръча и оцени неговия коктейл Руско Муле. Ако „тайният клиент бъде спечелен от вкуса на коктейла, барманът ще получи монетата на Русский Стандарт Ориджинъл. Така ще се сдобие с титлата True Russian Mule Bartender. На вторият етап в търсенето на Руското муле барманите ще трябва да са направили 5 перфектни коктейла, за да получат златната монета. Притежателите ѝ стават Russian Mule Influencer и освен златото, получават още 5 сребърни монети Русский Стандарт Ориджинъл, с които могат да раздадат на други техни колеги, които са усъвършенствали изкуството да приготвят Руското муле.

На последният трети етап в издирването най-добрите бармани, които са приготвили 15 перфектни коктейла ще бъдат наградени с монетата Русский Стандарт Платинум. Притежателите ѝ ще носят прозвището Russian Mule Inventor. А това от своя страна им дава възможността да се състезават за титлата перфектното Руско Муле за 2018 година и да бъдат част от ексчейндж програмата с официалния Русский Стандарт Бар DAVAI в Милано, Италия.Нямаме търпение да проследим цялото преследване на Руското Муле и да разберем, кои са перфекционистите, които ще го направят! Може да се включите в преследването във Facebook страницата на кампанията, както и в Instagram профила.