Любовта към модата събира три вдъхновени момичета, които създават преди точно една година събитието Еmpty Your Wardrobe, за да се развие днес в целодневен фестивал на модата.

Тази неделя, 2 октомври, betahaus | sofia ще се превърне в арена на красота, изкуство, творчество и страст към дрехите, за четвъртото събитие на Еmpty Your Wardrobe – ВЪРТИДРЕШКА. Това издание на инициативата „да разчистим гардероба си от вече омръзналите ни дрехи и да ги разменим за други“ ще е най- мащабното до сега. С малки и устремени стъпки то привлича толкова креативни хора, които превръщат красотата в изкуство и начин на живот, че се превръща във фестивал на модата, градската култура и живот.

636059598405059380-634356351_clothes_137 часа модно изкуство
Голямата размяна на дрехи започва точно в 10ч., но освен това, ще имаме възможност да посетим много работилници за красота, мини ревю с дрехите, които сме донесли или да ги снимаме в арт аранжировка. Освен това ще има много яка музика, вкусна храна, подаръци, награди и разбира се ще срещнем нови приятели и хора, които споделят общи интереси.10_frases_teis_para_fazer_comprar_em_espanhol_-_img1_-_dest

10 спирки на модния фестивал
Първата ни спирка на фестивала на модата – Въртидрешка ще е Ателие “Рисуване със светлина”. Благодарение на Център за неформално образование и култура Алос ще имаме възможността се включим в създаването на светлинни рисунки със специална фотографска техника “light painting”.
След това ще се срещнем със Сачи и Мехнди работилницата й, за да изрисува с кана част от тялото ни.Част от магичността на тези ритуални “татуировки” е, че рисувайки определени елементи върху тялото си, създаваме енергийно поле, а положението на рисунката когато тя е върху ръката, оказва влияние върху определен част от нашия свят.maxresdefaultЩе си направим бижута с помощта на Nicollett Accessoaries. Прекрасната Ники ще ни помогне сами да изработим за себе си или за подарък модерен чокър, диадема или аксесоар цвете с различни приложения.
Малко смях ще ни дойде много добре, ето защо няма да пропуснем “Смехотерапия” или 30мин пълно разтоварване и зареждане заедно с Теди. С подходящи техники и упражнения този сеанс ще ни даде възможност да изхвърлим всичко негативно насъбрано до момента и да отключим позитивните емоции.
Алекс от Cheese & Ashtray пък ще ни помогне да си направим чанта, не е ли яко? Цяла шевна машина ще бъде на наше разположение, Алекс ще ни е подготвила по-трудните за направа елементи и ще ни покаже как сами да действаме нататък.14322235_521957564674640_7636127629044027495_nПо-задълбочени умения по труд и техника ще развием и в Работилницата за изработка на парцалени кукли, водена от младия талант Здравка Сребрева. Не е ли вълнуващо? Тя ще ни покаже как да си направим кукла, която може да се превърне в талисман за детето ни или в уникален подарък за любим човек.
Идва време да се разкрасим с момичетата от Минерална Козметика, които ще ни зарадват с безплатен грим. Минерална козметика предлагат продукти със естествени земни пигменти и минерали, които защитават от слънцето, освежават, дори лекуват кожни проблеми.dsc_9776-1024x683Бижутата са ни слабост, пък и знаем че понякога едно бижу озарява дрехата ни ще посетим работилницата за изрисуване на дървени гривни и шноли заедно със Zелена – галерия ателие.
Ще преоткрием твореца в себе си с работилницата за рисуване на текстилни чанти, където ще можем да си нарисуваме текстилна торбичка. Mo&Bo Creative House са ни подготвили шаблони и контури за най-плахите и чисто платно за действие на по-смелите.
Няма да пропуснем и кампанията “Изплети топлина”, която ни дава възможност собственоръчно да изплетете шапка, шал или ръкавици за хората, които посрещат зимата на улицата и, за които шала и шапката никога не са аксесоар.14470464_1479587362057539_2778286169498626101_n Модни фестивални забавления
Модният консултант на Въртидрешка, Яна, ще облече фешън блогърките Мария Спахиева и Мими Витанова с избран стайлинг от дрехите, които сме донесли за размяна. Така ще си спретнем едно импровизирано модно ревю. В деня на събитието ще намерим и обособен кът на Shedd, където ще можем да снимаме професионално и напълно безплатно своите дрехи, обувки, или аксесоари. Модната платформа съвсем логично е на Въртидрешка, защото обединява всичко, свързано с модата на едно място и прави споделянето на обява и намирането на желаната дреха или аксесоар много лесно. Интуитивният и красив дизайн на приложението се доближава до този на социалните мрежи, а обявите се публикуват с кратки описания и хаштагове.gossyimage_superclose

Споменахме, че на модния фестивал Въртидрешка ще има и награди, ето и какви са те: Fashion advisor ще получат най-добрите 2 аутфита от MODETEKA. 15 човека, заплатили вход на Въртидрешка, ще имат шанса да бъдат избрани за безплатна първа сесия, която е част от курса „СЕБЕРЕАЛИЗАЦИЯ ЧРЕЗ АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО“, а един от всички 15 ще спечели пълния курс на обучение.
Всичко това и още много ни очаква на Въртидрешка, повече за събитието и размяната на дрехи, тук: Размени срехи с Въртидрешка