Имало едно време три приятелки, които животът събрал в аулите на университета, докато правели първите си стъпки в дебрите на журналистиката. Било писано явно да продължат да вървят заедно – не само в студентските години, не просто като колеги-репортери.

12 години по-късно, равносметката е проста: приятелство, устояло на бури и радвало се на безоблачни дни, надхвърлило граници, надраснало годините си. Това сме ние: Диляна, Боряна и Христиана – мечтателките, които вече две години споделят с вас своето място в онлайн пространството, пътешественичките, които не спират да търсят и опознават нови места и да откриват нови лица.
Вече малко или много ни познавате, защото всяка от нас е оставила част от себе си във всеки един ред изписан тук, в socialbee.bg. Днес обаче споделяме нещо по-лично и откровено, което го няма в автобиографиите ни в LinkedIn или в профилите ни във Facebook. Кои сме ние, когато никой не ни гледа, как се виждаме през очите на едни от най-близките си хора и какво видяхме една за друга през годините на нашето славно приятелство. Експериментът да пишеш за другарчето си по призвание (и не само) се оказа вълнуващо начинание, което нямаме търпение да споделим с вас.

Портретна Фотография | Portrait Photography | www.animihaylova.com

Първа проговори Боряна – оказа се, че и този стил на писане не й е чужд, особено когато става дума за толкова близък до сърцето човек:

Енергия. Емоция.Преданост. Това са трите думи, които изникват в съзнанието ми веднага, когато стане дума за Диляна. Да кажа, че е моя най-добра приятелка … би било семпло и недостатъчно. Тя определено е един от най-близките хора в живота ми и както често се шегуваме, моя сродна душа. Цветна, шумна и изключително силна. Енергията й е заразителна, а когато истински посвети съзнанието и сърцето си на нещо или някого, няма невъзможни неща за нея. Освен, че сме рамо до рамо тук, на нашето място socialbee.bg, заедно откриваме нови и вълнуващи места, пътувайки по света и споделяйки моменти от най-важното пътуване, което всяка една от нас е предприела – това към себе си. Най-обичам да чета текстовете й, посветени именно на това – малките неща, които преобръщат живота ни, хората, които откриват пред нас нови хоризонти и местата, на които се наслаждаваме истински, с цялото си същество. Любовта към Париж, страстта към Азия, усетът за хората и събитията, твърдостта на характера и наситените емоции – това са само малка част от многото нейни нюанси. Радват ме амбицията и креативността, които влага в професията си (вижте digibe.co.uk ако ви е интересно), любовта, която не пести за любимите си хора и това, че е категорично откровена – дори и да е малко стряскащо в началото, винаги е за предпочитане.

Портретна Фотография | Portrait Photography | www.animihaylova.com

След тази ударна доза откровения идва ред и на другия изявен автор в сайта ни, творческата душа и факир на перото (по-скоро на клавиатурата) – Христиана:

Ако искаш да прецениш даден човек, то най-добрият начин е да видиш какъв приятел е. Боряна отдавна е минала този житейски тест, тъй като не ни делят ни магистрали до Бургас, ни самолети до Милано, ни планини до Тетевен. Най-трудно се говори за най-скъпите ти хора – защото са специални, а как се пише нещо специално… Ами трудно, ама пък искрено. Боряна е абсолютен peacemaker в нашия триъгълник на приятелството (то е квадрат по-скоро, но това е друга история). Тя ме балансира съвсем неусетно, винаги ме води в правилната посока, с едно приятно чувство на взаимност в преживяванията. Боби е пълна с живот, ама не й стига и затова постоянно открива нови места, хора, неща, чудеса. Но само, за да се завърне после отново при нас, нейните приятелки, и да ни зареди не само с енергия, но и с един лежерен оптимизъм. Светът е по-хубаво място за живеене с човек като Боряна. Оставете как изглежда, тук женската завист не играе роля. Ако някъде ей така, случайно се засечете с нея, тя ще ви се усмихне съвсем искрено и веднага ще ви пита „Мило, какво правиш, как си”. Затова ми е мила, скъпа и незаменима. Някъде до всички тези неща прибавяме професионализъм във всичко, което прави, амбициозност без да дразни и 24/7 отзоваване в кризисни ситуации. Socialbee е нейното място, намерете я чрез думите й и си пожелайте да имате приятел като нея. Бих ви я отстъпила, но само за малко.

Портретна Фотография | Portrait Photography | www.animihaylova.com

Нещата стават все по-сериозни, искрени и лични. За да допълним картината и да завършим филма, на сцената се появява Диляна:

Има хора, които до такава степен стават част от самите нас, че не можем да си представим живота без тях. Няма значение колко са далеч физически, нито пък колко често ги виждаме. Христиана е такъв човек за мен. Веднага се разпознахме и намерихме в тълпата от хора преди толкова години. Вярвам, че енергиите се привличат и усещането за това, че някой е точно твоята порода човек не лъже. Е,бях права и тогава. Христиана се оказа моя порода по хиляди параграфи и времето го доказа. Сърцето на компанията, винаги способна да те разсмее, вечно ангажирана с организацията на нещо,свръх комуникативна и емоционална. Кари Брадшоу може да й завиди за модните превъплъщения, експерименти и попадения. Дженифър Лопез може да си смени инструктора по танци, ако я види как се раздава на дансинга. А всички ние, които сме й приятели, можем само да сме щастливи и благодарни, че имаме толкова грижовна и всеотдайна приятелка. През последната година и малко сме отстъпили малко назад, за да може от всичко това да се възползва прекрасната й дъщеря Клара, но знам, че няма кой да ни измести от сърцето й. Спомените за топлите Бургаски вечери и незабравимите летни емоции, само подклаждат желанието да създаваме нови такива. На нови места, но с любимите хора, а Христиана е един от моите фаворити за това.

Портретна Фотография | Portrait Photography | www.animihaylova.com

Думи за финал нямаме. Защото няма и финал. Както се казва, най-важната част от едно пътуване, не е крайната дестинация, а самото пътуване. Хората, с които го споделяш, емоциите, които изживяваш, уроците, които научаваш. Нашето пътуване продължава. Каним ви да бъдете част от него и да му се насладим заедно чрез socialbee.bg.

Благодарим на Ани Михайлова – www.animihaylova.com, която облече силните думи в красиви снимки.