Ех, Мексико… страна на страсти, топлина и шотове текила. Няма да си говорим за красотите или природните забележителности на тази така любима на много, държава. Ще ви разкажем една история на шотове и глътки на екс, за една гореща напитка, която стопля сърцето и кара душата да трепери като крилата на пеперуда.

Преди почти 20 години двама мексиканци Дани Шнеевайс и Мой Гуинди, създават перфектната текила с името Мilagro. Тя съчетава в себе си романтичния и неподправен свят на традиционната текила, изпълнена с история и яркия, космополитен и изискан свят на съвременния Мексико Сити. Награждаван бранд от дестилерията William Grant & Sons, Milagro улавя същността на текилата – синьото агаве, което носи експлозия от вкус и свежест на това меко питие от световна класа.Дани и Мой избират името Milagro, испанската дума за „чудо“, вдъхновени от първата глътка и ентусиазма, който напитката им поражда. Когато осъзнават, че са осъществили идеята си да създадат мека и елегантна текила, която акцентира върху агавето, те възкликват на испански „Това е чудо!“ и решават да я кръстят на този преломен момент. Логото на Milagro е вдъхновено от съвременния стрийт арт в Мексико, който приема с отворени обятия артистичната същност на текилата.

Магията зад производството на „чудото“
Производството на Milagro е съчетание от изключителни умения и творчество, като се използва само забележителното агаве от Халиско, което е сладко, плодово, ароматно и отличава текилата от всички останали. Дестилацията започва с бавно изпичане на сърцевината на агавето в традиционни тухлени фурни за 36 часа, което извлича естествената свежест и вкус на растението.Процесът използва два различни метода на дестилация. Първият етап са медни казани, които запазват всичките забележителни нюанси и вкусове на агавето. Следващият етап е продължителната дестилация, която придава изтънчена мекота, характерна за най-изисканите бели алкохоли в света. Текилата Milagro винаги комбинира изпитаните с времето методи на производство със свежи и иновативни идеи, за да създаде този изтънчен и неповторим вкус.

Да вкусиш „чудото“ с всичките си сетива
Основните вкусове на Milagro са Silver, Reposado и Añejo, които са бутилирани във високи, елегантни бутилки с изискани, преливащи цветове. Колекцията Select Barrel Reserve е вдъхновена от красотата на растението агаве и е бутилирана в ръчно изработена бутилка със стъклено агаве в нея. Milagro Silver е кристално чиста текила, известна със своята мекота, подчертан вкус на агаве и подходяща за миксиране. Това е перфектната основа за World’s Freshest Margarita, приготвена с нектар от агаве и прясно изцеден лимонов сок. След дестилация Milagro Reposado отлежава в бъчви от американски дъб и така постига привлекателен баланс между нотките на дъб и агаве. Milagro Añejo има мек и изискан вкус, все така акцентиращ върху агавето. За разлика от повечето сребърни текили, Milagro Select Barrel Reserve Silver омекотява вкуса си в бъчви от американски и френски дъб в продължение на около 30 дни. Този процес на отлежаване я прави изключително мека и пивка, с богати, комплексни вкусове и перфектна със стрък мента за украса. Milagro Select Barrel Reserve Reposado е изключително мек и комплексен алкохол с перфектен баланс между нотките на агаве и дъб. Milagro Select Barrel Reserve Reposado печели „Best in Show“ измежду всички бели алкохоли на San Francisco World Spirits Competition през 2007 г. Вкусът на тази изключително пивка текила с нотки на подправки може да бъде подчертан с канелени стърготини. Отлежала в бъчви от американски и френски дъб, Select Barrel Reserve Añejo е текила с интригуващ микс от сладост и дъб с мек и зрял вкус. Ваниловите и карамелени нотки се усещат без значение дали й се наслаждавате чиста, с лед или със стърготини от тъмен шоколад.

Да си забъркаш чудеса
Освен в чиста форма или в коктейл “World’s Freshest Margarita,” , впечатляващия вкус на Milagro е подходяща основа за почитателите на миксираните напитки. Всеки един от шестте варианта на текилата перфектно се вписва в редица иновативни коктейл. Ето как можете да си направите така впечатляващия и наистина омагьосващ вкус на The Freshest Margarita:
Съставки:
2 части текила Milagro
1 част прясно изцеден сок от лайм
¾ част нектар от агаве*
Смесете съставките с лед и разклатете. Прецедете над свеж лед в ниска чаша и украсете с резен лайм. Сол на вкус.